Inför Melodifestivalen 2018


I slutet av November blev det officiellt med vilka deltagare som kommer vara med i Melodifestivalen 2018. Det är inte så mycket överraskningar i år men jag tänker börja med att gå igenom den information som publicerats nu i slutet av 2017.

Det första vi fick veta var att David Lindgren ska vara programledare i år igen. Han har varit deltagare två gånger med blandat resultat och han ledde programmet 2017 tillsammans med Clara Henry. Av någon anledning så gjorde han succé när han drog av sig tröjan och visade sin lite halvslappa överkropp och sa att han hade pappamage. Det gick hem i husen i Sverige och han blev hyllad i media kort efter händelsen och han har blivit ombedd att leda programmet i år igen så hans insats måste anses lyckad. Det är oklart vem eller vilka som kommer att leda programmet tillsammans med honom men det återstår att se. Mer information om det kommer antagligen framöver.

Det har nu också offentliggjorts vilka deltagare som kommer vara med i respektive deltävling. Startordningen är fortfarande okänd. Den är nog inte ens bestämd ännu utan det sker någon form av lottning när det närmar sig.

Deltävling 1: 3 februari

Renaida, Benjamin Ingrosso, Edward Blom, John Lundvik, Kikki Danielsson, Sigrid Bernson, Kamferdrops.

Deltävling 2: 10 februari

Ida Redig, Jonas Gardell, Margaret, Liamoo, Samir & Viktor, Mimi Werner, Stiko Per Larsson.

Deltävling 3: 17 februari

Martin Almgren , Dotter, Moncho, Mendez, Kalle Moraeus, Jessica andersson, Barbi Escobar.

Deltävling 5: 24 februari

Felicia Olsson, Felix Sandman, Mariette, Rolandz, Emmi Christensson, Elias Abbas, Olivia Eliasson.

Det ni ser ovan är alla deltagare i varje deltävling. Det är en del bekanda namn men överlag så känns det som att det är ganska många förhållandevis gröna artister i år. Flera av dem har jag aldrig hörttalas om och några av dem har jag hört talas om men inte i samband med Melodifestivalen. Sen har vi några rutinerade deltagare som Mariette som är med för tredje gången i år. Hon skulle egentligen ha vunnit förra året då hennes låt var överlägset bäst men hon fick nöja sig med en andraplats.

I första deltävlingen har vi både Kikki Danielsson och Kamferdrops. Kikki Danielsson var den som gjorde originallåten jag trodde änglarna fanns och det är den låten som nu gjort Kamferdrops känd när hon gjort en fenomenal cover på originalet. Dessa två får nu slåss om finalplatsen i första deltävlingen.

Det kanske mest anmärkningsvärda är inte att komikern Robert Gustavsson är med i tävlingen med sin dansbansgrupp Rolandz utan att TV-profilen och matexperten Edward Blom är med. Det ska bli spännande att se Edward Bloms bidrag.

Det där var allt för den här gången. Mer om Melodifestivalen kommer löpande.